Om brugen af håndbogen

At tiltrække tilflyttere og stadig gøre det attraktivt at bo netop i jeres lokalområde, er en FÆLLES opgave, hvor alle kan bidrage på hver sin måde.

I håndbogen kan I hente inspiration, men det drejer sig om hele tiden at tænke nyt, bruge ingredienserne fra denne håndbog som inspiration, sætte dem sammen på nye måder, eller udvikle noget helt andet. Det er vigtigt, at I får præsenteret netop jeres område på en måde, så tilflyttere kan se, hvad de kan forvente, men også at I får fortalt ærligt, hvad I gerne vil have inspiration til, så jeres område kan udvikle sig yderligere – og det gælder både, hvad I skriver på hjemmeside / Facebook, men ikke mindst når I har mulighed for at skabe en relation til turister, besøgende, potentielle tilflyttere. 

Denne håndbog er fælleseje for alle, som kan bruge den. I er velkomne til at linke til den fra jeres egen hjemmeside eller blog.

Det er en håndbog – fordi du har en kogebog har du ikke den færdige ret, sådan er det også med denne – det er inspiration til I selv kan lave netop jeres måde at tiltrække tilflyttere.

Vi har som i kogebøger: de vigtigste ingredienser – og så er der alle krydderierne: tip og tricks, erfaringer fra andre steder, lidt forskningsresultater, links til artikler, videoer osv. (det sværeste ved at lave denne håndbog har været at begrænse sig)

I kan lave jeres egen lokale kogebog på jeres egen hjemmeside ved f.eks. at lave link til side, og derudover skrive, hvad I gør lokalt og hvordan man kan være med

Vil du læse et uddrag af denne hjemmeside i en printervenlig udgave – I kan også overføre denne pdf-fil til jeres egen hjemmeside:

Bosætnings Håndbog version 20.08.2015kab

Om bogen

Bogen er udgivet i projekt Landbrug og Lokalsamfund – et initiativ om at inspirere til bosætning og skabe trivsel i vores landdistrikter. Initiativtagerne er Dansk Landbrug Sydhavsøerne (DLS) i samarbejde med Åbent Landbrug Sydhavsøerne. Konsulentbistand er hentet hos Landliv a/s.

Vi siger tak til samarbejdspartnere og de tre lokalområder, som har deltaget i projektet. Toreby, Eskilstrup og Idestrup. Uden Jeres bidrag var vi ikke nået hertil.

Initiativet er gennemført med støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Landdistriktspuljen og LAG Guldborgsund.

Vi håber, at I vil få meget inspiration – og I kan også bidrage ved at sende noget ind under kontakt, så opdaterer vi ca. hver 3. måned

Mona Hvid                                                                                                                                                                Karen Barden

mona@landliv.dk, tlf.2126656  www.landliv.dk                                                                                                      DLS: kab@dlsyd.dk, www.dlsyd.dk

Mona Hvid
Mona Hvid
Karen Barden
Karen Barden

 

 

 

 

 

 

Lay-out og grafik: Mette Glyholt

Web-design: Live fra Lolland

Foto forside: Ingrid Riis