Vi har selvfølgelig brug for tilflyttere for at få vores huse fyldt med liv. “Kunder” til vores dagsinstitutioner, skoler, ældreboliger, købmand, den kollektive trafik etc.

Men vi har også brug for nogen, der kan udfordre os, få os til at bryde vanetænkningen, se nye muligheder. Vi bliver meget nemt hjemmeblinde – ser godt nok den smukke natur, men det bliver en selvfølgelighed. Vi er også holdt op med at blive irriteret på den årlige generalforsamling, over den langsommelighed, der er, og nogle personer siger det samme hvert år – nå ja, sådan er det, og jeg sørger for ikke at blive medlem af bestyrelsen. Vi bliver nemt en del af koret, der siger, at det skal vi også have gjort noget ved, men gør ikke noget for at få det til at ske.

Aldrig før i menneskets historie har der været mere brug for at lade sig forstyrre – forstyrre i sit billede af hvem jeg er, og hvad vores lokalområde kan byde på. Jorden er inde i en transformationsperiode – og det gælder i Mellemøsten og det gælder i Listrup Gavlhuse – og vi kan ikke bare holde hænderne for øjnene og lade som om det ikke sker.

Vi har ganske enkelt brug for at træne vores “forandringsmuskel” så det ikke virker så skræmmende. Og tilflyttere kommer ofte med en anden måde at se og gøre tingene på – og de udfordrer os.

“Hyler du ikke bare med de, der siger, at forandringerne kommer, og det kan vi ikke gøre noget ved, Mona?”

Nej, budskabet er, at forandringerne kommer, og vi kan vælge at lade dem vælte ind over os, eller vi kan være opmærksom på forandringerne og se, hvordan vi kan bruge dem bedst muligt til gavn for den enkelte borger eller vores lokalsamfund. Men det er nemmere at falde i søvn foran fjernsynet.

Så vær taknemmelig hver gang nogen udfordrer din tankegang.

Mona Hvid

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>