Vil I gerne have børnefamilie som tilflyttere, så tænk I, hvordan I kan aflaste børnefamilierne!

Flere steder har man forsøgt at lave reserve-bedsteforældre-ordninger, som kunne tilkaldes ved sygdom hos børnene – erfaringerne har nogle steder været gode, andre steder er det ikke lykkedes, fordi seniorer i dag har så meget i kalenderen – og det er “in” at have travlt og være optaget.

Børn har ofte ikke blot for en reserve-bedste, når de skal passes fordi de er syge, men de har brug for at have en jævnlig og tæt kontakt til de ældre generationer. Her deles meget, børnene lærer sæder og skikke, som måske er anderledes end i deres hjem, men det har børn faktisk godt af – de lærer at færdes i forskellige “kulturer” og i en vis grad tilpasse sig. Derudover får de lært at omgås flere generationer, hvilket er vigtigt i et samfund, der ellers er delt op efter industritankegangens aldersopdeling.

Der er mange måder, hvorpå man kan aflaste børnefamilier og berige deres liv  – det kan være alt fra hente børn i daginstitutioner, børnepasning, havedyrkning, ugentlige fællesspisninger i lokalområdet, eller bare nogle familier sammen, indkøb, tøjvask etc.

Nogle steder opstår der en lokal møntfod – det vil skattevæsnet nok ikke synes om, men man må kunne finde en måde at hjælpe hinanden på, uden at det er skattepligtigt. Dette er også en form for deleøkonomi.

Der vil snart opstå apps, der gør dette lettere – ved, at flere er på vej, men har endnu ikke set den lokale app færdigudviklet.

Har du gode historier om, hvordan man hjælper hinanden, så skriv gerne og lad os inspireres

Når du støder på gode apps, så hører vi det også gerne – vi skal jo dele – ikke bare ting og services, men også vores viden

Juli 2015

Mona Hvid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>